STANDUP-COMEDY MET JASPER POSSON - NELE GOOSSENS -VOORGESTELD DOOR RAF COPPENS

DONDERDAG 3 MEI 2018 OM  20.00u. IN 'DE FLOEREMINNE' VAN  TEJOOTER AABAZJOER!

DEUREN: 19.30u.

TOEGANG 10 euro

RESERVATIE VERPLICHT VIA geert.van.cleemput@vtbkultuur.be of 053 78 06 34 en vooraf betalen op rekeningnummer BE81 9796 2086 9824 van vtbKultuur Aalst.


Wist je dat stand-up comedian Raf Coppens in Aalst school liep en er na zijn hogere studies ook les gaf? Raf vond zijn roeping uiteindelijk in de stand-up comedy. Geen wonder dat deze pionier van het genre al een poosje met de regelmaat van een klok in Aalst comedy-avonden organiseert.

 

“Ik wil met dit initiatief in Aalst een stand-up comedy-circuit uit de grond stampen, naast het CC De Werf”, zegt Raf. “Tijdens deze comedy-avonden treden gevestigde waarden naast  beginnende komieken op. Ze testen er hun nieuw materiaal voor het eerst uit. De toegangsprijs wordt erg laag gehouden.  Omdat stand-up het best tot zijn recht komt in een kleinere, intieme omgeving, waar veel improvisatie en interactie mogelijk is, zocht ik naar een nieuwe locatie.”

Concertorganisator Aalst 69 en cultuurvereniging vtbKultuur Aalst zetten de schouders onder dit prachtige initiatief en organiseren twee verschillende voorstellingen in de toneelzaal De Floereminne, de thuisbasis van poppentheater Aabazjoer, aan het Vredeplein 65 in Aalst.

“Met deze unieke samenwerking tussen Aalsterse verenigingen en initiatiefnemer Raf Coppens willen we toch wel een zeer divers publiek warm maken voor een gezellige avond lachen”, verduidelijkt Aalst 69-voorzitter Ivo Van Cleemput. “Dit worden avonden waar jong en oud zullen van genieten.” 

 

De nieuwe reeks start op donderdag 1 maart om 20 uur.

Raf praat op zijn gekende manier de avonden aan elkaar, waarbij telkens twee comedians (een bekende en een minder bekende) elk een set brengen van  30 à 45 minuten.

Op donderdag 1 maart presenteert MC Raf Coppens tv-gezicht Nigel Williams en de iets minder bekende Latif. Vanuit zijn verleden als fabrieksarbeider, politieke activist, vakbondsafgevaardigde en cafébaas geeft Nigel zijn ongezouten mening over het leven zoals het is. Latif won onder meer met veel overtuiging de 123 Comedy Award 2008.

 

Op donderdag 3 mei is het de beurt aan Jasper Posson en Nele Goossens. Jasper Posson komt uit Antwerpen en stond amper zes maanden na zijn debuut al in de halve finale van de Culture Comedy Award en Humo’s Comedy Cup. Nele Goossens is een Vlaamse actrice, bekend van televisie en theater. Ze is ook kleinkunstzangeres en een behoorlijk grappige cabaretière.

 

De deuren  gaan open om  19.30 u. De toegang bedraagt 10 euro. Voor die kleine prijs krijg je tripelplezier. En natuurlijk is er achteraf een ‘meet en greet’ met de comedians mogelijk. Het is ook een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met poppentheater Aabazjoer en met theaterzaal De Kat, de vroegere stadsschouwburg, die zelden toegankelijk is.

Wegens de beperkte plaatsen is reserveren verplicht. Alle reservaties via geert.van.cleemput@vtbkultuur.be of 053 78 06 34 en vooraf betalen op rekeningnummer BE81 9796 2086 9824 van vtbKultuur Aalst.

.

Info : www.facebook.com/aalst69, www.facebook.com/ComedianRafCoppens/ www.vtbkultuur.be/aalst

 

Foto: Geert Van Cleemput (vtbKultuur), Raf Coppens, Ivo Van Cleemput (Aalst 69) en toneelman Gerrit Caudron.